Akotee's Historiek

 

Een verhaal dat nog lang niet uit is ...

1973. Een romantische huwelijksreis naar Mexico.

Geinspireerd door de Mexicaanse cultuur, opende Sonia Rymenans samen met Christian Warmenbol de eerste winkel in Antwerpen. Door middel van open geest en het juiste commerciële oog werd de Arti-Choc winkel al snel de Snoopy winkel genoemd. Sonia was de eerste in retail die inzag dat wanneer het regent in Amerika, het druppelt in Europa.  Door het oppikken van Pink Panther, Hollyhobby en Snoopy was de grondslag voor de nieuwe cadeauwinkel geboren! 

Na jarenlang een vaste waarde te zijn geweest in de Wiegstraat te Antwerpen, nam Akotee in 2000 een sabbatjaar.

In 2001 stond Akotee er weer helemaal opgefrist op een nieuwe locatie: Melkmarkt 30, te Antwerpen. Akotee was nu een winkel met 'geschenken zonder grenzen'. Afrikaanse beeldjes, kleurrijke manden en de - nu nog steeds populaire- lampen uit kameelhuid.

De ontdekking van het Mexicaanse merk Kitsch Kitchen in 2002, gaf Akotee een enorme boost. De vrolijke en kleurrijke prints zijn nu - elf jaar later - nog steeds een succesverhaal. Fietstassen, handtassen, luiertassen,... gemaakt uit tafelzeil leken toen gewaagd, maar bleken een schot in de roos te zijn. Akotee vindt met Kitsch Kitchen erbij steeds meer een eigen karakter.

Ondertussen groeit de zin naar ondernemingschap ook bij zoon, Maxim Warmenbol. Een pand in de Sint Pieterstraat komt vrij en Sonia springt hierop met de idee dat Zoon Maxim hier een kaaswinkel kan beginnen. Terwijl Maxim ervaring opdoet in een gespecialiseerde kaashandel, besluit Sonia Akotee tijdelijk uit te breiden naar de Sint Pieterstraat. 

In 2004 komt het pand op nummer 28 vrij, hier vindt Akotwee zijn plaats. Het grote zusje, een winkel voor de gevorderde emoties die plaats biedt aan de volledige collectie van Pip Studio en nog steeds verder aangevuld wordt. Hier vindt je alles om je huis zacht vrolijk te decoreren.

Om de grote collectie kerstdecoratie tot zijn recht te laten komen wordt Akotrie geopend op de Lijnwaadmarkt 20. Hier vind je de collectie van Goodwill en een uitgebreide verzameling bewaarengelen. Kerst met een knipoog!

Sinds 2009 viert Akotee de zomer ook in Knokke. Van begin mei tot eind augustus baten we Akozee uit op de Lippenslaan 333. Hier vind je het beste wat Akotee, Akotwee en Akotrie te bieden hebben.